BinckBank Tour van start in Heerenveen

HEERENVEEN – De eerste etappe van de Binckbank Tour door Nederland en België gaat maandag door Fryslân. De start van de wedstrijd was maandagmiddag bij het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen en de finish in Bolsward. Daar was zondag ook de ploegenpresentatie. Nederlandse toppers als Niki Terpstra, Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen verschenen aan de start. De Belgen zijn tijdens de enige UCI WorldTour wielerronde van de Lage Landen ook sterk vertegenwoordigd met Greg Van Avermaet, Yves Lampaert en tweevoudig eindwinnaar Tim Wellens. Andere internationale toppers aan de start zijn onder andere Marcel Kittel en Michael Valgren Andersen. Aafke Soet gaf het startschot op de Abe Lenstra Boulevard. De route gaat vanuit Heerenveen door de zuidwesthoek van Fryslân langs onder meer Oudemirdum, Stavoren, Hindeloopen en Workum, voordat Bolsward wordt aangedaan. Sprinter Dylan Groenewegen van Lotto-Jumbo is de grote favoriet. Foto’s: ©Dennis Stoelwinder Onderstaande foto’s: ©Jan Stoelwinder Het bericht BinckBank Tour van start...

Lees verder »