Hoger beroep over aanvaring brengt Heerenveen terug in top drie

HEERENVEEN – Het skûtsje van Heerenveen heeft in hoger beroep het protest gewonnen dat schipper Sytze Brouwer had ingediend na een aanvaring met het skûtsje van Leeuwarden. De beide skûtsjes moesten met schade het wedstrijdwater bij Stavoren verlaten. Daardoor hadden ze 14 punten gekregen. Heerenveen leek daardoor kansloos voor de eindoverwinning, maar door deze uitspraak doet dat skûtsje nu weer volop mee. Omdat de zeilraad Heerenveen in het gelijk gesteld heeft, mag de bemanning nu voor de wedstrijd bij Stavoren het gemiddelde aantal punten opschrijven dat ze in alle andere wedstrijden halen. Daarmee doen ze weer volop mee voor het kampioenschap. Heerenveen stijgt van de zesde naar de derde plek in het klassement. Grou blijft koploper, en Earnewâld tweede. Het verschil tussen de nummers één en drie is minder dan vijf punten. Het bericht Hoger beroep over aanvaring brengt Heerenveen terug in top drie verscheen eerst op GrootHeerenveen.

Lees verder »