Cursus Digisterker in Bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN – Bibliotheek Heerenveen gaat op 10 september weer van start met de cursus Digisterker. Tijdens deze cursus wordt geoefend met het aanvragen en het gebruik van DigiD, de persoonlijke digitale toegang tot bijvoorbeeld de overheid, de gemeente, de belastingdienst, het UWV en het pensioenoverzicht. De cursus van vier ochtenden helpt mensen hun weg te vinden bij de digitale overheid. De overheid verwijst burgers steeds vaker en nadrukkelijker naar haar digitale loketten. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van huurtoeslag, het doen van belastingaangifte, het doorgeven van een verhuizing of het zoeken van werk. Tegelijkertijd kan niet iedereen meekomen in het gebruik van de elektronische overheid. Het Digisterker-programma brengt hierin verandering. In vier lessen wordt geleerd hoe informatie op overheidwebsites gevonden kan worden en hoe men iets aan kan vragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Alles wordt stap-voor-stap uitgelegd, deelnemers ontvangen een cursusboek en na afloop een certificaat. De gratis cursus is voor...

Lees verder »