Heerenveen wint inhaalwedstrijd SKS bij Woudsend

WOUDSEND – Heerenveen heeft het skûtsjesilen bij Woudsend gewonnen. Dat skûtsje domineerde de wedstrijd. Heerenveen was als eerste uit de start, als eerste rond de bovenste ton, en als eerste bij de finish. De rest van de vloot kon niet in de buurt komen. Voor Heerenveen was het de tweede dagzege van het kampioenschap. Schipper Sytze Brouwer was uitzinnig van vreugde. “Machtig! Supergeweldig! We hebben zo mooi met Grou gevochten, we liepen uit, maar zij zeilden hoger. We hebben onder de wedstrijd nog even wat veranderd, en toen konden wij dat ook. Wat een mooie dag!” Aan het eind van de wedstrijd leek het nog even spannend te worden. Het skûtsje van Grou kwam steeds dichterbij. Heerenveen moest verdedigen. Dat lukte. Grou kon Heerenveen niet bijhouden. Bij de finish had Heerenveen een ruime voorsprong. Met een goede klassering trekt Heerenveen het gemiddelde aantal punten mooi omlaag. Dat is belangrijk, omdat...

Lees verder »