Tijdelijke aanpassingen kruispunt Damwâld

De gemeente Dantumadiel verwijdert binnenkort tijdelijk de stalen hoekmarkeringen op het kruispunt Haadwei- Conradi Veenlandstrjitte in Damwâld, om de doorstroming van bussen en vrachtverkeer te waarborgen. Sinds de plaatsing enkele weken geleden, ontving de gemeente diverse klachten van ondernemers en van ondernemersvereniging SOD over het kruispunt en de bereikbaarheid van het naastgelegen winkelcentrum en bedrijventerrein.Als onderdeel van de herinrichting van de Haadwei zijn op het kruispunt recentelijk ‘stalen hoekmarkeringen’ bij de toeleidende wegen geplaatst en lichtmasten aangebracht. Voor deze markeringen is o.a. gekozen in overleg met basisschool De Wingerd, om een veilige voetgangersoversteek voor de schoolkinderen te creëren. Vóór de plaatsing van de stalen objecten is het kruispunt getest door een plaatselijke chauffeur met een trekker en oplegger. Het kruispunt is naar aanleiding hiervan op een aantal punten aangepast. Toch gaven diverse ondernemers na de plaatsing aan dat de huidige inrichting van het kruispunt het bus- en vrachtverkeer belemmert. Daarom is vorige...

Lees verder »