sc Heerenveen versterkt zich met middenvelder Ben Rienstra

HEERENVEEN – sc Heerenveen heeft woensdag Ben Rienstra gecontracteerd. De 28-jarige middenvelder komt over van AZ en tekent in Friesland een contract tot medio 2021. Rienstra heeft al ruim 200 Eredivisiewedstrijden achter zijn naam staan en speelde in het verleden voor Heracles Almelo, PEC Zwolle, Willem II en AZ. Sinds het seizoen 2011/2012 speelde hij bovendien elk jaar minimaal meer dan dertig officiële duels. De middenvelder presteerde afgelopen seizoen uitstekend op huurbasis bij Willem II. Het was wellicht het beste seizoen uit de carrière van de middenvelder. Rienstra wist tien keer het net te vinden in dertig competitiewedstrijden. Dat leverde hem een gedeelde 19e plaats in de top 20 van topscorers in de Eredivisie op. Technisch manager Gerry Hamstra is blij dat Rienstra de Friese selectie komt versterken. “Het is mooi dat we met Ben een ervaren en allround middenvelder kunnen toevoegen aan onze selectie. Ben beschikt bovendien over scorend vermogen en...

Lees verder »