Súdwesthoeke wint SKS wedstrijd bij Lemmer, Heerenveen aan kop in klassement

LEMMER – De Súdwesthoeke heeft het skûtsjesilen bij Lemmer gewonnen. Voor schipper Auke de Groot is het voor het eerst sinds 2011 dat hij weer een dagprijs pakt. Hij had de tranen in de ogen. “Het is moeilijk te beschrijven hoe dit voelt. Het is geweldig!” Zijn bemanning ging in polonaise over het dek. Op advies van de SKS had de wedstrijdleiding bij Lemmer voor een sleepstart gekozen, om de schepen te compenseren die bij De Veenhoop een ongunstig startnummer geloot hadden. Die skûtsjes starten bij Lemmer vooraan. De Súdwesthoeke profiteerde daar maximaal van. De bemanning had de zeilen het snelst omhoog. Ze hebben de voorsprong niet meer uit handen gegeven. Titelkandidaat Earnewâld zeilde een slechte wedstrijd, en is de koppositie in het klassement kwijt. Met Grou startte Earnewâld bijna helemaal achteraan in de sleep. Grou kon omhoog zeilen, maar Earnewâld kon dat niet. Heerenveen neemt nu de leiding over...

Lees verder »