Wielrenner met orgaandonor wint speciale wedstrijd in Maastricht

Wielrenner Jan Fennema uit Damwâld heeft afgelopen woensdag de Donorrace in Maastricht op zijn naam te schrijven. Hij gaf met een demarrage in de slotrondes het peloton, van zo’n vijftig man, het nakijken.De Donorrace in Maastricht werd verreden als voorprogramma aan de Ridderronde, waar verschillende profs onder andere over het bekende Vrijthof fietsten. Naast wielrenners met een donororgaan, bestond het deelnemersveld ook uit fietsers die deelnamen aan ‘Fiets met je dokter’, een koers voor patiënten, die lijden aan hart- en vaatziekten. ,,Na de bel voor de laatste drie rondes ben ik in de aanval gegaan. Ik wist dit tot de eindstreep vast te houden”, vertelt de Damwâldster enthousiast.Het eerste half uur van de wedstrijd verliep geneutraliseerd om zo met het gehele peloton aandacht voor orgaandonatie te vragen. Het is voor de 25-jarige Fennema ook de belangrijkste motivatie om voor de bijzondere wedstrijd naar Maastricht af te reizen. Op vijfjarige leeftijd...

Lees verder »