Súdwesthoeke weer de beste bij Lemmer, Heerenveen zevende

LEMMER – De Súdwesthoeke heeft voor de tweede dag op rij het skûtsjesilen bij Lemmer gewonnen. Twee skûtsjes hebben de finish niet gehaald. Op het skûtsje van Akkrum is de schotenman gewond geraakt door een klap van de gyk. En het skûtsje van Earnewâld heet averij opgelopen aan de opsteker. Schipper Auke de Groot van de Súdwesthoeke had sinds 2011 nooit meer gewonnen. En nu twee keer op rij. Klassementsleider Heerenveen kwam bij de onderste ton in aanvaring met Earnewâld en Akkrum. Earnewâld had schade aan de opsteker, en moest de strijd verlaten. Bij Akkrum raakte een bemanningslid gewond. Akkrum kon ook niet verder. Bij Akkrum, Earnewâld en Heerenveen wapperden de rode vlaggen. Een uitspraak van de jury zal bepalend zijn voor het klassement. De Súdwesthoeke kwam goed uit de start, en was met Grou als eerste bij de bovenste ton. De Súdwesthoeke zeilde over stuurboord, en ging vlak voor Grou...

Lees verder »