Verkiezing duurzaamste huis van Frylsân

FRYSLÂN – Dit jaar vindt de verkiezing van het duurzaamste huis van Nederland plaats. Trotse huiseigenaren van een duurzame woning kunnen zich tot en met 30 september 2018 aanmelden bij de Nationale Duurzame Huizen Route. Een deskundige jury beoordeelt de woningen op o.a. energiezuinigheid, duurzaam materiaalgebruik en klimaatbestendigheid. In verschillende categoriën zijn prijzen te winnen. Naast de juryprijzen maken deelnemers uit Fryslân kans op de publieksprijs. Inwoners kunnen stemmen op het duurzaamste huis van de provincie. De provinciewinnaars gaan door naar de landelijke publieksprijs. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in november. Veel mensen zijn bezig met het verduurzamen van hun woning en in het bijzonder is er veel aandacht voor energiebesparing en aardgasvrij wonen. De Nationale Duurzame Huizen Route ziet een toename in mooie duurzame voorbeelden. Op het ervaringsplatform wisselen huiseigenaren tips en ideeën uit op het gebied van duurzaam bouwen en wonen. “De verkiezing biedt huiseigenaren een kans om...

Lees verder »