Wat zijn de kosten van een lease auto?

De kosten van een lease auto zijn voor een groot deel al inbegrepen in het leasetarief als het gaat om operational lease. Bij het opertional leasen van een auto dient er iedere maand een leasetermijn betaald te worden. Hierin zijn al meerdere kosten opgenomen, zoals kosten voor afschrijving van de lease auto en van de autoverzekering. Ook het brandstofverbruik binnen Nederland is inbegrepen net als de wegenbelasting, vervangend vervoer en wegenhulp. Daarnaast zijn er kosten die de leaserijder zelf dient te betalen. Bijvoorbeeld een eigen bijdrage, waarbij de werkgever aangeeft wat het leasebudget is en wat de werknemer zelf maandelijks dient te betalen.Deze kosten zijn variabel en niet voor iedereen gelijk. Dat geldt ook voor de mogelijke fiscale bijtelling. Indien er sprake is van fiscale bijtelling is de hoogte daarvan afhankelijk van de cataloguswaarde van de lease auto en van het inkomen. Het bouwjaar van de auto telt eveneens mee...

Lees verder »