Hondengeleiders politie moeten dienstauto inleveren

HEERENVEEN – Vijf Friese hondengeleiders van de politie moeten hun dienstauto’s nu toch inleveren. Dat heeft de rechter bepaald. De Nationale Politie wil niet meer dat hondenbegeleiders een dienstauto hebben met een kennel erin. De auto’t moeten voortaan worden ingezet voor algemeen gebruik van de hondenbrigade. Dat zou betekenen dat de hondenbegeleiders met hond in hun eigen auto naar het werk moeten rijden. Dat willen ze niet, onder andere omdat ze bang zijn dat de privé-auto naar hond gaat ruiken. Daarnaast is het volgens de agenten een aanslag op het gezinsleven. Ze stapten daarom naar de rechter. Hondenkooi De rechter heeft de begeleiders in het ongelijk gesteld. De eigen dienstauto’s voor hondenbegeleiders zijn verleden tijd. Ter compensatie krijgen ze een hondenkooi voor in de privéwagen of een aanhanger voor de hond. Bovendien zullen ze een hogere reiskostenvergoeding gaan ontvangen. Het bericht Hondengeleiders politie moeten dienstauto inleveren verscheen eerst op GrootHeerenveen.

Lees verder »