Open boerderijen in Veenklooster en Eastermar tijdens Brommels!

Op zaterdag 25 augustus stellen twee leden van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW) hun boerderij open tijdens het bramenfestijn Brommels! Op de boerderijen van maatschap Roorda-Cuperus in Veenklooster en maatschap Boersma-Havinga in Eastermar zijn tal van activiteiten. Bovendien mag iedereen er het land in om bramen te plukken. NFW-vrijwilligers verwelkomen bezoekers tussen 10.00 en 16.00 uur. Het programma in Veenklooster bestaat uit landschapsexcursies, vogelhuisjes timmeren en gedichten schrijven. In Eastermar gaat ook een gids met geïnteresseerden de natuur in, kunnen kinderen een boerderijdiploma halen en luisteren naar verhalen.LandschapsexcursiesAan de Keningswei 1 in Veenklooster starten zaterdag 25 augustus om 10.30 en 14.00 uur landschapsexcursies van een uur onder leiding van Pyt van de Polder. Hij vertelt over de flora en fauna en het onderhoud en de biodiversiteit van elzensingels. Wie weet is dan de bijzondere gekraagde roodstaart te horen! In Eastermar, aan de Seadwei 3, beginnen de landschapsexcursies om 11.00...

Lees verder »