Uitreiking eerste Wâldgieltsjes aan bekende Fries in luchtballon

Woensdag werden de Wâldgieltsjes, een oud streek Aardappelras uit De Wâlden, uit een perceel zandgrond aan de Dokkumerloane te Wâlterwâld geoogst. De oogst valt tegen als gevolg van de droogte van de afgelopen jaar, maar toch hebben Aardappel-groothandel Greydanus uit Heerenveen, Wâldgieltsjeteler Japik Wilman uit Engwierum en Streekmerk Wâldpyk uit Buitenpost besloten om de nieuwe oogst van het dit jaar wel zeer exclusieve product niet zo maar voorbij te laten gaan. Op 31 augustus 2018 reiken ze de eerste Wâldgieltsjes uit aan een Bekende Fries in een luchtballon boven Leeuwarden, waarna de ballon koers zet naar een geheime locatie. Publiek mag de landingslocatie raden. Degene die het dichtst bij zit of de exacte locatie weet te voorspellen, wint een ballonvaart. Wie de Bekende Fries is, ook dat is nog geheim.Het startevenement is de ballonvaart vanuit Leeuwarden. Gekoppeld aan het startevenement is een Facebook-actie gelanceerd waarbij mensen mogen raden waar de...

Lees verder »