Alternatief voor deelnemers afgelaste Cityswim Dokkum

Programma rond doorkomst Maarten van der Weijden gaat wel door Deelnemers die zich hadden ingeschreven voor de Cityswim in Dokkum rondom de 11stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden, mogen als alternatief zonder inschrijfkosten meedoen met het Grachtzwemmen op zondag 9 september tijdens de Admiraliteitsdagen.Dat heeft Rotary Dokkum zaterdag in overleg met de organisatie van het Grachtzwemmen besloten, nadat gister bekend werd dat Cityswims in alle elf steden zijn afgelast, vanwege de slechte waterkwaliteit. Ruim 150 deelnemers hadden zich ingeschreven om mee te doen aan de Cityswim in Dokkum, mede georganiseerd door Rotary Dokkum.“We vinden het heel spijtig dat het meezwemmen rond de 11stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden in Dokkum niet doorgaat. Met dit alternatief willen we het leed wat verzachten”, zegt Gert Oonk namens de organsatie.Podiumprogramma vervroegd naar 6.30 uurMaarten van der Weijden zwemt wel en is op dit moment bezig met zijn 11stedenzwemtocht, waaraan hij vrijdag begon. Hij...

Lees verder »