De Reuzen verwonderen bijna honderdduizend mensen op de eerste dag

Ruim 95.000 mensen hebben vrijdag in Leeuwarden De Reuzen van Royal de Luxe bezocht, waaronder veel inwoners van Noordoost Friesland. De eerste dag van het driedaagse theaterspektakel verliep vlekkeloos. Toeschouwers genoten volop van de metershoge giganten die in verschillende routes door de Friese hoofdstad wandelden.De Reuzen begonnen hun wandeling in het hart van de stad. Voor het oog van vele tienduizenden belangstellenden en met meer dan honderd vertegenwoordigers van media uit binnen- en buitenland langs de routes werd De Duiker ’s morgens uit het water getild. Geholpen door een enorme kraan en dankzij de inzet van veertig begeleiders begon de elf meter hoge reus zijn wandeling door de stad.Zijn dochter Het Kleine Reuze Meisje ontwaakte kort daarvoor bij het centraal station van Leeuwarden. Samen met haar hond, De Xolo, liep ze de hele dag door de stad op zoek naar haar vader… ’s Avonds, in de buurt van het Cambuurstadion,...

Lees verder »