Friesland in de ban van De Reuzen van Royal de Luxe

LEEUWARDEN – Heel Friesland lijkt deze dagen in de ban van reuzen te zijn.  Er is geen ontkomen aan op internet in kranten en op social media. Iedereen heeft het over de reuzen. De Reuzen van Royal de Luxe in Leeuwarden hebben zaterdag meer dan 150.000 bezoekers getrokken. Dat is de schatting van de gemeente. Hoewel er geen exacte cijfers kunnen worden gegeven, schat de gemeente het aantal tussen de 150.000 en 160.000. Dat zijn flink meer bezoekers dan bij de opening op vrijdag; toen kwamen er zo’n 95.000 mensen naar Leeuwarden. Op de stations van Heerenveen en Akkrum was het zaterdag opnieuw behoorlijk druk. Zondag is de laatste dag dat de Reuzen van het Franse theatergezelschap in Leeuwarden rondlopen. Fotograaf Berend Drent stapte zaterdag op de trein om een kijkje te nemen bij het reuzen spektakel. Hieronder een fotoverslag. Foto’s: ©Berend Drent Het bericht Friesland in de ban van De Reuzen...

Lees verder »