Volgende week zaterdag Fries Kampioenschap Palingroken in Tjalleberd

TJALLEBERD – Op zaterdag 25 augustus is het weer tijd voor het Frysk kampioenskip Ielrikjen in Tjalleberd. Ook dit jaar zal vanaf 12.00 uur een groot aantal palingrokers de strijd met elkaar aangaan op het rookterrein aan de Kluft. In 1994 werd in het toenmalige café Ebbelaar te Gersloot door ‘paling liefhebbers’ Nico Ebbelaar, Jappie Heida, Thom Mercuur en Piet Visser aan de bar het idee geboren een officieel Fries Kampioenschap palingroken te gaan organiseren. Een geschikte locatie hiervoor leverde geen enkel probleem op. Immers café Ebbelaar was gelegen in het prachtige natuurgebied De Deelen, en wanneer men onder het genot van een alcoholische versnapering door de ramen van het cafe naar buiten keek, was de locatie in één oogopslag geheel te overzien. Vanaf café Ebbelaar tot aan het voormalig tripgemaal en museum van Thom Mercuur bood de Hooivaartsweg uitkomst in deze. Omdat het de bedoeling was het evenement jaarlijks...

Lees verder »