De ‘lusten en lasten’ van de Admiraliteitsdagen

Hoe zien dit jaar de voorbereidingen van de Admiraliteitsdagen eruit? In gesprek met Jelke Krol, bestuurslid en projectleider facilitaire zaken: “Het mooiste maritieme festival van Noord-Nederland staat weer voor de deur. Van donderdag 6 tot en met zondag 9 september is Dokkum ondergedompeld in een unieke sfeer die zijn weerga niet kent. Dat levert natuurlijk lusten en lasten op. De impact ervan is groot, dat realiseren we ons als organisatie terdege. Met name de inwoners van het centrum van Dokkum zullen onvermijdelijk enige hinder ondervinden tijdens de op- en afbouwperiode. Wij wegen elk jaar zorgvuldig alle ‘voors en tegens’ af hoe we deze grootscheepse operatie aanpakken om de overlast zo veel mogelijk te beperken.”De podiumopbouw boven het water van het Kleindiep begint ongeveer twee weken voorafgaand aan de Admiraliteitsdagen, aldus Krol. Hij vervolgt: “Ook voorafgaand aan deze editie hebben we uitgebreid gekeken naar de impact van de bouwwerkzaamheden in het...

Lees verder »