Tienduizenden mensen bezoeken De Reuzen van Royal de Luxe

LEEUWARDEN – 150.000 tot 160.000 bezoekers ontmoetten zaterdag de Duiker, het Kleine Reuze Meisje en hond Xolo in het centrum van Leeuwarden. De stad én de bezoekers omarmden de reuzen, ondanks de grote drukte en langere wachttijden. De organisatie van het evenement maakt een diepe buiging voor het publiek en inwoners. Om ruimte te creëren voor de reuzen werden sommige straten kort afgesloten. De bezoekersstroom kwam vroeg op gang. Bijna 60.000 bezoekers kwamen met het openbaar vervoer en de pendelbussen. Velen bezochten aan het begin van de avond de eindshow bij het WTC. En ook in de avond en nacht waren de snurkende Reuzen populair bij het publiek. Zondag was het wederom enorm druk bij het reuzenspektakel. Tot overmaat van ramp vielen aan het einde van de middag veel treinen uit door een beschadigde bovenleiding. Duizenden mensen stranden op het station in Leeuwarden. Foto’s: ©Hielke Weening Het bericht Tienduizenden mensen...

Lees verder »