Wielerronde De Westereen en politieke lijsttrekkers in De Simmer

In de zomer staat Noordoost Fryslân niet stil, dus de vrijwilligers van Streekomroep RTV NOF evenmin. Zaterdag 18 augustus deden we in het radioprogramma De Simmer live verslag van de Wielerronde De Westereen, IFKS Skûtsjesilen en spraken we met de politieke lijsttrekkers over de gemeenteraadsverkiezingen. In het weekend van 24 en 25 augustus staat de elfde editie van de Kennedymars Fryslân te gebeuren. Sytze Wijbenga van organisatiecomité SportDrieWo blikte bij RTV NOF alvast vooruit. ,,Het is zo'n mooi evenement, al die honderden wandelaars zien lopen. Als het zaterdagavond 18 uur zal ik heel tevreden zijn als deelnemers binnen zijn en alles goed is gegaan!"Reporter Yde Prins was bij de 67e Wielerronde van De Westereen. Hij sprak met wielerverenging Otto Ebbens, die het evenement organiseerde, en de winnaars bij de junioren. In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân op 21 november schuiven er in De Simmer lijsttrekkers aan om...

Lees verder »