430.000 mensen aanschouwen De Reuzen

De zondag van het reuzenweekend is de drukste dag gebleken: ruim 175.000 mensen kwamen naar de Duiker, het Meisje en hond Xolo kijken.Daarmee komt het totaal aantal bezoekers van het evenement op 430.000 mensen. Vrijdag bezochten 95.000 mensen de Reuzen en zaterdag 160.000. ,,Maar je kunt het niet goed tellen'', zegt burgemeester Ferd Crone. ,,Het is een grove schatting op basis van de bezetting van de parkeerplaatsen en het openbaar vervoer.'',,Ik dacht na die drukke vrijdag: wie komt er dan nog zaterdag? Maar op zaterdag kwamen er meer mensen uit de Randstad. De treinbezetting was hoger.''In het hele weekend zijn er geen calamiteiten geweest. Wel werden enkele mensen onwel. Zij zijn door de EHBO behandeld. ,,Er waren geen gewonden, geen geweldsincidenten'', vertelt Crone. ,,Dit was een familie-evenement, net als Serious Request en The Passion.''Royal de Luxe gaf zondag aan graag nog een keer terug te komen naar Fryslân, zo'n overweldigend,...

Lees verder »