Beloftenteam sc Heerenveen opent met derbywinst in Leeuwarden

LEEUWARDEN – Jong sc Heerenveen heeft in de openingswedstrijd van de competitie direct een tik uitgedeeld aan rivaal Cambuur. De regerend kampioen, met Ben Rienstra in de basis, won in het Cambuur Stadion met 2-4. Jong sc Heerenveen kwam nog wel met 1-0 achter, maar via goals van Jan Ras, Pelle van Amersfoort (2x) en Jordy Bruijn liep de ploeg uit naar een ruime 1-4 voorsprong. Julius Magnusson tikte de bal vervolgens in eigen doel, maar de winst kwam geen moment meer in gevaar. Kun je het seizoen mooier beginnen dan met winst in Leeuwarden? ,,Nee”, antwoordt trainer Chris de Wagt resoluut. ,,Dit is een ideaal begin. Zeker met de halve finale van de beker van vorig seizoen in het achterhoofd…” Die verloor Jong sc Heerenveen met maarliefst 6-0 van Jong sc Cambuur en dat was de trainer nog niet vergeten. ,,Die deed zo verschikkelijk zeer. Ik vroeg vooraf nog...

Lees verder »