Flaeijelfeest vrijwilligers “yn e beage” trekken skûtsje Gerben van Manen door Heerensloot

HEERENVEEN – Op zaterdag 1 september om 13.30 uur vindt in het centrum van Heerenveen een uniek schouwspel plaats. Dan wordt het Skutsje Gerben van Manen op historische wijze binnengehaald door vrijwilligers van het Flaeijelfeest. Vrouwen en kinderen in nostalgische kleding en “yn e beage” trekken dan op eigen kracht de Gerben van Manen door de Heerensloot. Het schouwspel eindigt rond 14.00 uur bij de brug van het Breedpad. Tijdens het Flaeijellfeest 2017 ontstond een spontane samenwerking tussen de organisatie van het Flaeijelfeest en de Gerben van Manen. Beide vrijwilligers organisaties zijn de belangrijke dragers van de cultuurhistorie in de gemeente Heerenveen en dat verbindt. Het thema van het Flaeijelfeest, dat op 29 september plaats vindt is dit jaar “Bewegen” en dat sluit heel goed aan bij de uitstraling van de Gerben van Manen. Ook dat is een en al beweging . Harry Sikkema, voorzitter van de stichting Flaeijelfestiviteiten: “In...

Lees verder »