Van der Weijden moet Elfstedenzwemtocht staken

Maarten van der Weijden heeft zijn Elfstedenzwemtocht na 163 kilometer en ongeveer 55 uur zwemmen moeten stoppen. De medische staf hakte de knoop definitief door, waarna hij zijn tocht moest staken. De arts zegt dat het zoutgehalte in het lichaam van Van der Weijden niet goed is.De olympisch kampioen van 2008 besloot even na twaalven een pauze in te lassen, maar werd ziek. De zwemmer mocht van zijn arts niet verder zwemmen, waardoor hij de tocht even buiten Burdaard moest staken. Door de misselijkheid kon hij geen enkel medicijn binnen houden, tevens was hij in het water in slaap gevallen.Op het keerpunt in Dokkum stonden duizenden mensen hem al op te wachten. Onder applaus van het toegestroomde publiek vertrok hij liggend op een vlot, waarna hij voor controle naar het ziekenhuis gaat. Doneren voor het goede doel, onderzoek naar kanker kan nog steeds op www.11stedenzwemtocht.nl.Hieronder beelden van de doorkomst bij Burdaard,...

Lees verder »