VIDEO: Van der Weijden mogelijk toch naar Dokkum

De teleurstelling was groot, maar iedereen die Maarten van der Weijden in Dokkum een warm toedraagt had er alle begrip voor dat de Olympisch kampioen van 2008 na 167 kilometer en ruim 55 uur zwemmen niet meer verder kon. Corien Niezing van de Maarten van der Weijden Foundation stelde het publiek gerust over de conditie van de zwemmer.In deze Video het bijzondere verhaal van de twinigjarige Lisanne Spaander uit Harderwijk. Zij kreeg de afgelopen vier jaar twee keer te maken met botkanker. Dankzij anderhalf jaar ziekenhuisbezoek is de kanker nu verdwenen.Tot ontroering van velen zong zij haar lied Vechtersbaas.Dongeradeel onderzoekt de mogelijkheid om Van der Weijden tijdens de Admiraliteitsdagen van begin september als special gast uit te nodigen. Mogelijk kan hij dan de zwemploeg aanvoeren tijdens het grachtzwemmen op 9 september. De 135 zwemmers die met Van der Weijden een stukje mee zouden zwemmen mogen daar nu gratis aan deelnemen.De...

Lees verder »