Wethouder Jaap van Veen: “Nieuwe afvalscheidingsbeleid is goedkoper voor inwoners.”

HEERENVEEN – VVD Wethouder Jaap van Veen (34) is samen met burgemeester Tjeerd van de Zwan en collega wethouders Jelle Zoetendal (PvdA) en Hans Broekhuizen (CDA) verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de gemeente Heerenveen. Van Veen is de nieuwkomer binnen het College van B & W. Een nadere kennismaking. Handelsgeest Jaap van Veen werd in 1983 geboren in het ziekenhuis van Meppel en is getogen in de dorpskern Oldemarkt, gelegen in de kop van Overijssel, 500 meter van de Friese grens, als oudste van drie kinderen. Oldemarkt maakte toen nog deel uit van de gemeente IJsselham, voordat het in 2001 bij de gemeente Steenwijkerland kwam door een herindeling van de gemeenten Brederwiede, Steenwijk en IJsselham. Zijn opa, oom en vader hadden een boerenbedrijf met meerdere locaties. “Ik had wel ambities om het bedrijf later over te nemen, maar mijn vader raadde mij dat af. ‘Ga maar een...

Lees verder »