Echtpaar Velde uit Kollum vierde hun Briljanten huwelijk

Het echtpaar Johannes Velde en Beate Foske Auguste kregen dinsdagmiddag 21 augustus bezoek van Burgemeester Bearn Bilker met zijn echtgenote Angelike Steiner die de felicitatie van het College uit Kollumerland c.a. overbracht aan het echtpaar Velde uit Kollum met hun 65 jarig huwelijk. De heer Johannes Velda (geboren 24-10-1926  te Kollum en Beate Foske Auguste Bos (geb. 18-07-1933 te Tietjerksteradeel). Trouwden in 1953 in het gemeentehuis te KollumJohannes  velde ging op zijn 19 jaar naar Engeland voor de op leiding van zijn dienst tijd, daarna ging Johannes voor vier jaar naar Indonesië in 1950 keerde hij weer terug. Op de ijsbaan van Kollum  ontmoete hij Beate Foske Auguste dat was liefde op het eerste gezicht. Velde verdiende de kost als bankwerker/lasser de laatste 25 jaar tot  zijn pension. werkte hij bij  Starko carrosserie- en constructiebedrijf in Kollum.  Na een start als wagenmakerij met een voortzetting  in de carrosseriebouw.Zijn vrouw verdiende de kost...

Lees verder »