Eerste Tour de Fean op zaterdag 8 september

HEERENVEEN- Dankzij de recente uitbreiding van de gemeente Heerenveen is het nu mogelijk om een groter gebied binnen het gemeentelijke territorium te verkennen. Hiervoor hebben de Toerclub Heerenveen (TCH) en de Lionsclub Heerenveen e.o. de handen ineen geslagen. Op zaterdag 8 september kunnen fietsers voor het eerst deelnemen aan de Tour de Fean, een tocht met het Thialf stadion als startplaats tussen 09.00 en 11.00 uur. Er zijn drie toeristisch aantrekkelijke routes uitgezet van resp. 44, 58 en 104 kilometer. Heerenveen, landelijk bekend als Sportgemeente, zou zich zelf tekort doen als van die zijde geen medewerking wordt verleend. Burgemeester Tjeerd van der Zwan was dan ook graag bereid om als beschermheer van de Tour de Fean te fungeren. Heerenveen wil zich binnen vier jaar namelijk ook als Fietsgemeente profileren. De eerste aanzet daartoe was onlangs om de Binck Bank tour bij het Abe Lenstrastadion van start te laten gaan. De...

Lees verder »