Fokalien Cuperus over bewindvoering in Seniorcafé bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN – Woensdagmorgen 5 september begint het nieuwe seizoen van het Seniorcafé in de bibliotheek van Heerenveen met een lezing van mevrouw mr. Fokalien Cuperus over bewind, curatele, volmacht en mentorschap. De aanvangstijd is  10.15 uur en de toegangsprijs bedraagt €1, inclusief koffie of thee. Alle 55-plussers zijn van harte welkom in de bieb aan het Burgemeester Kuperusplein 48. Soms kunnen mensen door omstandigheden niet zelf (meer) hun financiële zaken regelen. Een bewindvoerder kan dit dan van hen overnemen. Deze beheert het inkomen en regelt bijvoorbeeld de belastingaangifte en aanvragen voor de AWBZ, huurtoeslag, bijzondere bijstand en uitkeringen. De bewindvoerder wordt, op verzoek van de betrokkene of van bijvoorbeeld familieleden of een zorginstelling, benoemd door de kantonrechter. Mevrouw mr. Fokalien S. Cuperus van Advocatenkantoor Fokalien Cuperus uit Heerenveen komt in het Seniorcafé uitleggen welke mogelijkheden er zijn voor bewindvoering, wat ze inhouden en wat de verschillen zijn. Iedere woensdagmorgen van...

Lees verder »