Mooi wandelweer tijdens de Wylde tulpentocht

Met een deelnemersveld van dik 100 wandelaars is de organisatie niet echt tevreden maar de lovende woorden na afloop deed de organisatie weer goed. Zo werd zaterdag de 6de Wylde tulpen gehouden, een wandeltocht over verschillende afstanden in Ternaard. Met deze wandeltocht werd geld ingezameld voor het goede doel: Palm Tree, kleinschalig opvanghuis in Amanzimtoti in Zuid-Afrika.Het deelnemersveld was goed te spreken over deze tocht. Waarbij door velen werd opgemerkt 'Wat een mooi landschap om in te wandelen en om van te genieten'. Start en finish waren bij dorpshuis Tunawerth. De routes liepen onder andere via de plaatsen Hantum, Wierum, Oosternijkerk Wetsens. Historische wandelpaden en betonpaden door de weilanden werden niet ontzien, op deze manier kregen de wandelaars een mooi beeld van Noordoost Fryslân.NatuurwandeltochtOm 07.30 uur werd er gestart voor de tocht van 40 km, later in de ochtend was er mogelijkheid om te starten voor de afstanden 20 en...

Lees verder »