Friese Boys speelde eerste oefenwedstrijd

Dinsdagavond speelde Friese Boys de eerste oefenwedstrijd. Tegenstander was Ouwe Syl. Omdat het veld in Kollumerzwaag niet bespeelbaar was vanwege de droge zomer werd uitgeweken naar sportpark “De Bosk” in Harkema. Ouwe Syl won uiteindelijk met 3-2 van een nog niet compleet Friese Boys.Ouwe Syl werd het eerst gevaarlijk toen Gerbrand Smits alleen voor het Friese Boys-doel opdook. Doelman Jelmer Bloem voorkwam een vroege achterstand. Namens Friese Boys probeerde Erik Hilboezen het van afstand maar de bal zeilde over het doel. Doelman Bloem moest vervolgens handelend optreden bij een kans van de gevaarlijke spits Auke Heidinga. Toch nam Ouwe Syl de leiding door een treffer van Remco Kooistra na een mooie aanval, 0-1.Na een goede actie van Heidinga leek het 0-2 te worden maar doelman Bloem keerde de inzet van Wesley van Empel. Een schot van de teruggekeerde Jan Top ging over het doel van Ouwe Syl en Marten Starkenburg...

Lees verder »