Het gaat goed met de Friese zeilscholen

NES – Het gaat goed met de Friese zeilscholen. Zo heeft zeilschool Pean in Nes zo’n 10 procent meer aanmeldingen dan in 2017. Dat komt door de aantrekkende economie. In eerdere jaren moest een reservering meerdere keren worden verkocht, bijvoorbeeld omdat een vaste klant plotseling zonder werk zat en het kamp moest afzeggen. Dat is nu helemaal anders: de zeilschool wordt iedere dag gebeld door mensen die nog een plekje zoeken, maar alles zit al helemaal vol. Op de zeilschool in Nes hoorden ze de afgelopen vaak ook vaak het gerucht dat jongeren zeilen niet meer leuk vinden. Dat is volgens coördinator Rienk de Jonge absoluut niet het geval. “De kinderen hebben hier drie kwartier per dag wifi. De eerste dag vinden ze dag nog wat raar, maar daarna hoor je ze er niet meer over. Ze hebben het veel te druk met zeilen.” Het bericht Het gaat goed met...

Lees verder »