Peter Wouda geeft Cursus beeldbewerking in bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN – Professioneel fotograaf Peter Wouda geeft een 2-delige cursus beeldbewerking in de bibliotheek van Heerenveen aan het Burgemeester Kuperusplein 48. De cursusdata zijn woensdag 5 en 12 september. De aanvangstijd is steeds 19.30 uur en de avonden worden om ongeveer 21.00 uur afgesloten. Basistechniek Digitale beeldbewerking is het met software bewerken van afbeeldingen. De bewerking dient ervoor om het beeld te verbeteren, om een artistieke bewerking toe te passen of om de aandacht meer op een bepaald onderdeel te richten. Peter Wouda is 10 jaar beroepsfotograaf geweest en is nu hoofdzakelijk als websitebouwer en -ontwerper actief met beeldbewerking. In de cursus vertelt hij kort over de geschiedenis van beeldbewerking en worden de basistechnieken behandeld.  Aan de hand van voorbeelden legt Wouda uit waar op moet worden gelet bij retoucheren, kleuren en helderheid, verscherpen, vergroten en verkleinen. Andere onderwerpen die aan de orde komen zijn contrast en helderheid, niveaus en...

Lees verder »