Schoonmoeder Tjeerd van Seggeren opgepakt als tweede verdachte

Woensdagmiddag is de schoonmoeder van Tjeerd van Seggeren aangehouden in Leeuwarden. De 55-jarige Duitse vrouw wordt door de politie verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar schoonzoon. Dit gebeurde ongeveer een uur voordat er een pro-forma zitting werd gehouden op de rechtbank.Er zijn door de politie aanwijzingen gevonden, onder andere uit de telefonische gegevens tussen de moeder en dochter. De 34-jarige verdachte, de dochter van de woensdag opgepakte vrouw zit nog steeds in voorarrest. Rond 15:00 uur is de pro-forma zitting begonnen, waarin advocaat Brian de Pree pleit voor vrijlating van zijn client. Hij zegt dat er geen nieuw bewijs is bijgekomen en het huidige bewijs geen reden is om haar nog langer vast te houden. De Pee ziet het aanhouden van de schoonmoeder als een 'indirect drukmiddel' richting zijn client. ,,Het onderzoek wordt een lachertje."De 37-jarige van Seggeren uit Kollumerzwaag verdween in de nacht 8 op 9 juli 2017. Zondagochtend werd al snel...

Lees verder »