Taalproblemen als inspiratie voor theater

HEERENVEEN – Van 3 t/m 9 september is het de 14e Week van de Alfabetisering en in het kader daarvan organiseert de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 de volgende activiteiten: Op dinsdagochtend, tijdens het wekelijkse spreekuur, is er voor de bezoekers van het Taalhuis een “Elfletterspel”. Zij gaan op (taal)reis langs de Friese elf steden. Daarna is er voor de vrijwilligers en de deelnemers een eenvoudige lunch. Woensdagavond 5 september om 19.30 uur is er een voor iedereen toegankelijke theatervoorstelling “Heldere Taal”. Deze voorstelling is ontwikkeld om laaggeletterdheid bespreekbaar te maken en te laten zien wat moeilijk en leuk is aan taal. Onder regie van Onno Spreij en Marit de Weerd hebben negen amateurspelers, waaronder medewerkers van Nivo Noord, aan deze vorm van communitytheater gewerkt. Taalervaringen en -verhalen uit de praktijk vormen de basis voor het stuk. Het heeft toegankelijk en ontwapenend theater opgeleverd. De voorstelling is een samenwerking...

Lees verder »