Grannies2Grannies-avond in bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN – Op woensdagavond 26 september vertellen vrijwilligers van Grannies2Grannies Friesland in de bibliotheek van Heerenveen over het project, waarmee zij de leefsituatie van grootmoeders (grannies) en hun kleinkinderen in Afrika willen verbeteren. Deze lezing aan de hand van foto- en filmmateriaal in de bieb aan het Burgemeester Kuperusplein 48 begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden is gewenst. In de pauze worden bij enkele kraampjes artikelen verkocht die deels  gemaakt zijn door Grannies2Grannies Friesland en deels gekocht zijn in Oeganda. Grannies2Grannies is een initiatief van een aantal grootmoeders uit Friesland, die zich betrokken voelen bij de situatie van grootmoeders in Afrika. Grannies2Grannies werft fondsen voor de bouw van een aantal huisjes in Oeganda voor grootmoeders die de permanente zorg hebben voor gemiddeld zes kleinkinderen. In zuidelijk Afrika groeit meer dan de helft van de wezen bij de grootouders op, omdat een groot deel van de...

Lees verder »