Skûtsje Gerben van Manen winnaar Friese Meren Bokaal

GOINGARIJP – Zondag j.l. werd op de Goingarijpster Poelen om De Friese Meren Bokaal gestreden, een jaarlijkse zeilwedstrijd tussen de skûtsjes van Heerenveen, Joure en Lemmer. Hierbij worden de Vrienden (Sponsors) uitgenodigd om een wedstrijd aan boord van hun favoriete skûtsje mee te maken. Voor de mensen die niet meegingen op een skûtsje was er een volgboot beschikbaar.  De uitvalsbasis is gebruikelijk bij restaurant ‘de Klokkenstoel’ in Goingarijp, waar in de pauze een heerlijk buffet klaar stond.  Gelukkig was het skûtsje van Joure na de onfortuinlijke dag ervoor, waar het omging, weer van de partij.  Onder prachtige zeilomstandigheden werden vier wedstrijden gezeild, het skûtsje van Heerenveen werd met vier overwinningen eerste. Schipper Sytze Brouwer van de Gerben van Manen kreeg na afloop uit handen van medeorganisator Jacobus de Vries de wisselbeker uitgereikt.  Tweede werd de ‘Oeral Thús’ van Joure met reserveschipper Arend Wisse de Boer. Albert Visser de schipper van...

Lees verder »