Morssinkhof Rymoplast bouwt nieuwe fabriek voor kunststofrecycling in Heerenveen

HEERENVEEN – Morssinkhof Rymoplast Groep gaat een hypermoderne fabriek bouwen in Heerenveen voor kunststofrecycling. De recyclingfabriek gaat naar verwachting begin 2019 in operatie en kan tot 20.000 ton CO2 besparen. De recyclingfabriek zal worden gerealiseerd op bedrijvenpark Haskerveen in Heerenveen, naast de kunststofsorteerinstallatie in aanbouw van Omrin, HVC en Midwaste. Morssinkhof Rymoplast zal het gesorteerde kunststof van de sorteerinstallatie verwerken tot een hoogwaardige secundaire grondstof. In aanvulling op het kunststofverpakkingsafval van de sorteerinstallatie zal de fabriek gelijksoortige afvalstromen uit Nederland en aangrenzende landen verwerken. De investering vorig jaar van IKEA Group (Ingka Holding B.V. en haar dochterbedrijven) in Morssinkhof Rymoplast Groep ondersteunt de bouw van de nieuwe recyclingfabriek. Uitbreiden van het aanbod hoogwaardige secundaire kunststoffen onderstreept de toewijding van IKEA Group een bijdrage te leveren aan de circulaire economie. Morssinkhof Rymoplast en de kunststofsorteerinstallatie in Heerenveen hebben een langdurige samenwerking afgesloten voor de verwerking van het betreffende kunststofafval van 3...

Lees verder »