Pieter de Jong uit Driezum tweede op NK Mennen

Afgelopen weekeind vond in Harich (Gaasterland) het KNHS kampioensschap samengestelde menwedstrijd plaats.Onder de deelnemers ook wel het Nederlands Kampioensschap genoemd. Hieraan namen 105 vooraf geselecteerde menners deel.Een van hen is de uit Driezum afkomstige Pieter de Jong. Samen met zijn schoonzoon Yme-jan Nota als groom deden zij mee aan de tandem pony rubriek.Hiervoor waren de 4 beste tandem rijders van Nederland geselecteerd. Na een redelijke dressuurproef en een bijna perfecte vaardigheid, stond Pieter op de eerste dag als 2e in het tussen klassement. Deze plek wist hij op de 2e dag na de marathon vast te houden.Met deze uitslag mag hij zich in deze rubriek, reserve kampioen van Nederland noemen.Pieter de Jong uit Driezum tweede op NK Mennen

Lees verder »