Voorbereiding fietstocht De stichting “Overlever”

De stichting "Overlever" van Jan Fennema organiseert op zaterdag 20 april 2019 een fietstocht voor het goede doel. Jan is geboren met een leverafwijking en op zijn 5e levensjaar heeft hij een donorlever gekregen.Het doel van dit evenement is om het belang van levertransplantatie onder aandacht te brengen, en in samenwerking met het UMCG in Groningen geld op te halen voor levertransplantatie onderzoek. Doormiddel van het organiseren van een toertocht hoopt hij bij te dragen aan een stukje bewustwording rond dit onderwerp. Jan is in contact gekomen met Gryte Schaafstal die als transplantatie coördinator werkt bij het UMCG, bij de zoektocht naar een organisatie die de fietstocht mee wil organiseren en vooral het maken en regelen van de toertocht zijn ze bij Fiets Vrienden Lauwersland in Burum terecht gekomen.Fiets Vrienden Lauwersland verzorgt de fietstocht, zet hem op papier en zorgt op 20 april voor het bepijlen van de route en...

Lees verder »