Aanstaande zaterdag Turfstekersmarkt en Seniorenmarkt

HEERENVEEN – De Turfstekersmarkt en de seniorenmarkt worden dit jaar gezamenlijk georganiseerd op zaterdag 15 september. De Turfstekersmarkt De Turfstekersmarkt ging begin jaren tachtig van de vorige eeuw van start en groeide al snel uit tot een begrip. De naam was ontleend aan het feit dat Heerenveen uit turfwinning is ontstaan. Naast het aanbod van de kraamhouders waren vooral de demonstraties van oude ambachten gezichtsbepalend voor de markt. In samenwerking met het museum Willem van Haren werd bijvoorbeeld getoond hoe de verwerking van turf destijds in z’n werk ging. Daarnaast waren er klompenmakers, rietvlechters en weefsters aan het werk te zien. Er was volop muziek en al die onderdelen bij elkaar zorgden ervoor dat op de derde donderdag in september tienduizenden bezoekers naar Heerenveen kwamen. In de loop der jaren verdwenen de oude ambachten langzamerhand van de markt en wat overbleef was een gewone braderie. En uiteindelijk zou ook die...

Lees verder »