Omrop Fryslân en Steven de Jong Films op zoek naar dé Grutte Pier!

FRYSLÂN – Woont Grutte Pier in Fryslân, Noord-Holland of toch in Zweden? Omrop Fryslân en Steven de Jong Films zijn op zoek naar een hoofdrolspeler voor een unieke serie over het leven van Pier Gerlofs Donia; beter bekend als Grutte Pier. De hoofdrolspeler moet dus ook niet zomaar iemand zijn, er wordt gezocht naar een flinke kerel met acteerervaring. De zoektocht naar misschien wel de meest legendarische Fries, Grutte Pier, wordt in gang gezet in binnen- en buitenland. En dat is niet zonder reden, zegt regisseur Steven de Jong: “We zoeken naar een beer van een kerel, die ook nog kan acteren en die zijn er niet zoveel. Daarom zoeken we ook buiten Fryslân.” Er wordt gezocht naar een grote, fysiek sterke acteur van minimaal 1.90 m lang, die tussen de 30 en 45 jaar is. Aanleiding voor de zoektocht is de serie die Steven de Jong in samenwerking met Omrop...

Lees verder »