Pijnlijke fout in afscheidsadvertentie gemeenten

Op 1 januari 2019 houden de gemeenten Dongeradeel, Kollumerland en Ferwerderadiel op te bestaan. Zij vormen de nieuwe fusiegemeente Noardeast-Fryslân. Op 21 november zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad in de nieuwe gemeente. Ondertussen wordt er nu het einde van het jaar nadert ook aandacht gevraagd voor het afscheid van de huidige gemeenten.Om dat afscheid op bijzondere wijze te houden zijn er binnenkort een aantal activiteiten. Deze week adverteerde de gemeente in de huis-aan-huis bladen om alvast de data voor het afscheid per gemeente bekend te maken. Topografisch werd echter een pijnlijke fout gemaakt. Op het bijgevoegde kaartje wordt Ferwerderadiel aangemerkt als Kollumerland c.a. en andersom is Kollumerland op het kaartje verworden tot Ferwerderadiel. De gemeente Dongeradeel staat als enige wel goed op het kaartje ingetekend. Pijnlijke fout in afscheidsadvertentie gemeenten

Lees verder »