Kollumerzwaag en Veenklooster vieren hun tweejaarlijks dorpsfeest

In Veenklooster maakte men dit jaar op de Brink een meer dan 4.5 meter hoge knijper. Wie de route naar de Brink volgt, ontdekt via de publicatieborden langs de weg dat de inwoners hiermee refereren naar de actualiteit die zich sinds begin dit jaar ook in de noord- oosthoek van de gemeente afspeelt, namelijk het fracken naar gas in de grond.Men sympathiseert met een knipoog de acties van demonstranten die hun bezorgdheid over het fracken uiten, want ook in het mooie Veenklooster wenst men geen fracken. Daarom knijpen ze hier de grond dicht! ‘Wiebes hat Kollumerlan ek al fûn, dêrom sette wy hjir de kniper op de grûn’.Echter viel deze creactie niet in de prijzen. De eerste prijs was voor de D.Wiersmastrjitte en de Wethalder Beerdastrjitte. In de tuinen werden nummers uit de Top2000 uitgebeeld met muziek en beeld. De tweede prijs ging naar de Cedelshof met het thema 'Wild West'....

Lees verder »