Nieuwe kleding voor ambulancezorgverleners

REGIONAAL – Donderdag presenteerde de ambulancesector de nieuwe ambulancetenues in bijzijn van ruim 400 mensen. Minister Bruins van VWS gaf het startschot voor de kledingpresentatie. De kleding werd geshowd door ambulanceprofessionals die onder luid applaus de catwalk liepen. “De nieuwe kleding draagt op een positieve manier bij aan de aantrekkelijkheid van het vak”, aldus Han Noten, voorzitter Ambulancezorg Nederland (AZN). Mooi vak, mooi pak Na een warm betoog over de ambulancezorg, trapte minister Bruins van VWS de kledingpresentatie af. De nieuwe kleding werd geshowd door twee ambulancezorgverleners die trots over de catwalk liepen. “Ambulanceprofessionals hebben passie voor hun werk en zijn trots op hun vak. Die trots willen ze ook uitstralen via hun werkkleding”, vertelt Tjerk Hiddes, RAV-bestuurder en kartrekker van het landelijke kledingtraject. “We gaan begin 2019 over op nieuwe kleding omdat de huidige ambulancekleding al twintig jaar oud is en heeft ingeboet aan uniciteit en herkenbaarheid. Ook is...

Lees verder »