Cheque 2000 euro voor blikje dopje

Wat klein begon is inmiddels een dagelijkse bezigheid voor Nynke en Knilles van Cafe de Kalkman in Wierum. Zij zamelen blikjes en dopjes in voor Elly Leijstra van der Velde. Wat zij daar mee doet wordt wel duidelijk in haar persoonlijke verhaal onderaan dit artikel.Door heel Wierum, maar ook daarbuiten wordt verwoed mee gespaard door jong en oud. Regelmatig komt er iemand langs om blikjes en dopjes te brengen verteld Nynke. Zelf kinderen raken steeds fanatieker. Ze spreken onderling al over ‘’we moeten voor de zieke mevrouw weer verzamelen!’’ Regelmatig worden ze dan ook beloond met iets lekkers als ze het komen inleveren bij het cafe.Toen het bestuur van ‘’Vistival’’ wat een jaarlijks terug kerend evenement is, welke zoals het woord al zegt in het teken staat van vis zich afvroegen; welk doel dit jaar te steunen. Voor Nynke, die de heren regelmatig ziet en spreekt, was dit niet moeilijk...

Lees verder »