Speciale themadag openluchtmuseum De Sûkerei

Zaterdag 15 september stond het openluchtmuseum De Sûkerei te Damwâld in het teken van de "Dag van de Natuur". Er was veel te bezichtiging zoals vlasmachine van het Braakhok in Ee, een eendenkorf vlechter, ook was er een bokkekar met ritjes over het terrein, een uil, een palingrokerij, er was pijl en boog maken, mooie groenstukjes, een sokkenbreimachine, en er zijn diverse natuurproducten zoals honing, geitenkaas enz.Men kon de cichoreidrogerij, de 3 wâldhúskes en de nieuwe poldermolen op deze dag bezichtigen de vrijwilligers waren sfeervol gekleed in de tijd van toen. Tevens kon men het eigen 'Sûkereike' (cichorei koekje) en de bijzondere cichorei-koffie kopen en uitproberen. Aan natuurproducten met cichorei wordt een heilzame werking toegeschreven.Meer informatie op www.desukerei.nlSpeciale themadag openluchtmuseum De Sûkerei

Lees verder »