Sportstichting Metslawier e.o. organiseerde de vijfde Ie en Waadrintocht

Zaterdag 15 september organiseerde Sportstichting Metslawier e.o. de vijfde Ie en Waadrintocht. Er zijn 3 routes uitgezet in de voormalige gemeente ‘’Oostdongeradeel’’, zoals men dat beschrijft. Bij twee routes (de 35 en 24,5 km) wandelden de deelnemers over diverse historische paden. De routes lopen veelal door een groot aantal dorpen in de voormalige gemeente. Maar bovenal konden de deelnemers genieten van het mooie en weidse uitzicht wat het noordoost-Friese platteland te bieden heeft. Onderweg waren er bij de stempelposten, rustplaatsen ingericht en op een aantal plaatsen een EHBO post. Nieuw dit jaar is op verzoek van verschillende dorpsgenoten, een route van 13 km uitgezet. Deze voert voor een gedeelte over de langere routes.De start vond plaats vanuit het Mienskipshûs (Doarpstsjerke). Als eersten mochten vanaf 7.30 uur de wandelaars die de langste route van 35 km gingen lopen starten. Hieraan deden zo’n 40 wandelaars mee. Om 9.00 uur was de start...

Lees verder »