Succesvolle Mienskipsdei in de dorpen Katlijk, Mildam en Bontebok

KATLIJK – Zaterdag was het Mienskipsdei in de Heerenveense dorpen Katlijk, Bontebok en Mildam. De dorpen vierden hun positieve verbondenheid met een feest voor inwoners en bezoekers! Zaterdagochtend kon men vanuit de dorpen starten met een verbindingstocht van 17 of 40 km per fiets. Voor wie slecht ter been is, stond er een  huifkar klaar die de dorpen  met elkaar verbindt. Elk dorp had een eigen spetterend programma. In de Zijn-Plek in Katlijk was van alles te leren: schilderen op doek en haiku’s schrijven, terwijl Mildam de traditionele oogstmarkt op het speelveld had uitbreidt met kunst- en ambachtsstands. Ook aan kinderen was gedacht, o.a. met boomzaagkunst, wateractiviteiten, een springkussen en meer. Er waren prijzen voor inwoners te winnen die de mooiste pompoen of lekkerste appeltaart inbrengen, maar einde dag viel de grootste klapper. Dan dingen inwoners uit die dorpen via  zelf verworven ‘PLUS-loten’ voor hun mienskips-initiatieven mee naar een ballonvaart. Na...

Lees verder »